Президентът на САЩ Джо Байдън днес ще посети град в Полша, който се

...
Президентът на САЩ Джо Байдън днес ще посети град в Полша, който се
Коментари Харесай

Байдън ще посети полски град близо до границата с Украйна

Президентът на САЩ Джо Байдън днес ще посети град в Полша, който се намира покрай границата с Украйна, оповестиха от Белия дом.

Американският президент ще бъде посрещнат от полския президент Анджей Дуда в Жешов, на към 80 км от границата с Украйна, се споделя в публично известие на Белия дом по отношение на проектите за пътешестване на президента в петък по време на изключителното му посещаване в Европа, провокирано от войната в Украйна.

Досега не бяха известни детайлности за планувания престой на президента в Полша, който е вторият стадий от обиколката му след срещата на върха на НАТО и други срещи на върха в Брюксел.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен също посети Жешов на 5 март по време на визитата си в Полша, с цел да покаже поддръжката на Съединени американски щати за страните от източния фланг на НАТО – в предишното част от руската сфера на въздействие, а в този момент обезпокоени от това какъв може да бъде идващият ход на Москва след нападението над прозападна Украйна.

От Белия дом оповестиха, че през днешния ден Байдън ще получи и информация за това по какъв начин Полша се оправя с няколкото милиона украинци, които са избягали там, с цел да се спасят от съветските обстрели и бомбардировки.

Байдън ще се срещне в Жешов и с военнослужещи от 82-ра въздушнодесантна дивизия на Съединени американски щати, които са ситуирани в Полша.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР